Ik ben opgevoed in een rijke culturele omgeving binnen een zeer creatieve familie. Het maken van kunst was voor mij al op jonge leeftijd een dagelijkse bezigheid die niet los van het leven stond maar ten dienste van het leven.

Nadat ik tot mijn 16e met veel verschillende vormen en technieken om kunst te maken in aanraking was gekomen, kwam er steeds meer het verlangen om via een eigen methode of systeem, de beelden in mijn hoofd die deze wereld mij gaven, weer te geven.

Tussen mijn 16e en 26e jaar maakte ik een lijst met een 30-tal essentiële vragen die wetenschap en kunstgeschiedenis opnieuw tot elkaar brachten. Deze vragenlijst zorgde voor een experimentele periode van het maken en vernietigen van kunstwerken gedurende een periode van vijftien jaar.

In 2000, ik was toen 31, lukte het mij om een van de vragen tot uiting te brengen. Deze vraag :”Op welke manier kan ik de string theorie uit de kwantummechanica weergeven met schilderstechnieken op een zo minimalistisch mogelijke manier?” Meer uitleg vind u bij Element-M in de tekst 'Verfdraden'.

Om deze nieuwe eigen technieken waarmee ik de antwoorden op mijn vragenlijst via mijn kunstwerken tot uiting wilde brengen had ik een bijbehorend systeem nodig.
Dit werd Element-M. Dit systeem vormde de basis om de wereld zoals ik die ervaar weer te geven.
Elke keuze binnen Element-M maakte ik vervolgens ook telkens zeer bewust. Zowel de materialen, het formaat en de vormgeving staan niet los van elkaar maar zijn complementair.
Binnen Element-M werk ik met 3 vormen; de solist, de Dualist en de Cycles. Elke vorm staat op zichzelf maar staat tegelijkertijd niet los van de andere twee vormen. Op de pagina getiteld Element-M kunt u hierover een uitgebreide uitleg lezen.

Tijdens de experimentele periode was het voor mij mogelijk een atelier op afstand te hebben. Sinds het jaar tweeduizend is het voor mij echter van essentieel belang om een atelier aan huis te hebben. Hierdoor is het mogelijk om op elk gewenst moment aan de kunstwerken te werken op een manier waarbij het kunstwerk een onderdeel is van het leven dat ik leef. Elk kunstwerk is uniek en bevat een stukje van de ziel van de maker. Voor mij als kunstenaar is tijd 'éénlijnig' waardoor ik soms over een lange periode van jaren aan een kunstwerk kan werken voordat het werk de laatste fase bereikt heeft.


De toeschouwer hoop ik te verrassen met een eigen beeldentaal / signatuur die bij elke ontmoeting vragen en verbazing zal oproepen. De ene keer onbewust, de andere keer weer bewust. Mijn kunstwerken behoeven geen uitleg te krijgen om begrepen te worden. Indien u dit wel wenst nodig ik u uit om op deze pagina de eerste 10 onderwerpen over Element-M te lezen. Ik tracht hier een uitleg te geven over het ontstaan van de kunstwerken die ik maak.

1. Element-M

2. Het formaat van de drie vormen

3. Verfdraden

4. Capsule Pressing (verfcapsule medicijn)

5. Het creƫren van mijn kunstwerken

6. Solist - Dualist - Cycles

7. Glazen buisjes (Durham)

8. Lege canvassen

9. Mensdier

10. Uni