Contact opnemen

Wie is Lars Cornelisse? Geboren in Haarlem in 1969 groeide Lars Cornelisse op in de bosrijke omgeving van Bloemendaal aan de rand van de duinen samen met zijn vader, moeder en een jongere broer. In zijn kindertijd was hij vaak ziek vanwege een zwakke gezondheid en was het creatieve proces, het maken van esthetische dingen, een geweldige uitlaatklep.

Na een zeer creatieve en cultuurrijke opvoeding begon hij als achttienjarige aan de prestigieuze Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. In het vierde jaar, nadat hij het examen 'Schilderen / Autonome Richting' behaalde, vertrok hij naar Frankrijk. Na een jaar in Parijs te hebben gewoond begon hij zijn Master (New technologies en computer animation) aan de universiteit van Lyon. Hier ontmoette hij zijn huidige vrouw en soulmate die hem gedurende de jaren erna steunde in zijn creatieve ontwikkelingen.


Op zijn 23e, nadat hij zijn master heeft gehaald, keerde hij terug naar Nederland. Naast zijn baan in de informatica (ICT) ging hij jaar na jaar door met zijn onderzoek om antwoorden te vinden op de creatieve vragen die voortkwamen uit de periode van voor de kunstacademie. Rond het jaar 2000, na een periode van 10 jaar onderzoek, lukte het hem eindelijk om de eerste succesvolle 'verfdraden' te maken. Dit zorgde voor een enorme doorbraak in zijn creatieve proces. Hij vernietigde geen enkel kunstwerk meer. De 10 onderzoeksjaren daarvoor waarbij hij telkens opnieuw, keer na keer, probeerde om tot een resultaat van een 'verfdraad' te komen, resulteerde in een periode van tegenslagen.

 

Geestelijk en fysiek werd meer en meer duidelijk wat hier de oorzaak van was. Op 35-jarige leeftijd bleek uit onderzoek in het ziekenhuis dat hij hoogbegaafd is en bleek hij niet tegen gluten te kunnen. Een goed herstelplan zorgde voor stabiliteit in zijn leven zodat zaken weer de goede kant op gingen.

Vijf jaar later werd autisme bij hem ontdekt wat hem nog meer inzichten gaf in de voorgaande jaren. De rust keerde terug. Tot 2015 werkte hij zonder te exposeren aan zijn oeuvre om deze gereed te krijgen. De laatste jaren lukt het hem steeds beter om kunstwerken tot een eindfase te maken. In 2019 exposeerde hij een serie werkstukken bij Galerie Zerp. Binnen de snelheid van de huidige maatschappij maakt Lars Cornelisse zijn kunstwerken met extreem veel geduld en doorzettingsvermogen om zo tot unieke resultaten te komen. Hopelijk hervindt de toeschouwer bij het zien van zijn werken de rust om elk detail te kunnen ervaren.

Prijzen op aanvraag.

Wilt u weten welke kunstwerken beschikbaar zijn om aan te kopen of te exposeren, neemt u dan contact op met dhr. Zic Zerp van Zerp Galerie.

Voor alle andere kunst gerelateerde vragen kunt u contact met mij opnemen.

Links

Alle kunstwerken zijn gefotografeerd door: Candide Rietdijk

Galerie Zerp

Cornelisse Foundation

Recente publicatie :

 

Coronart

Recente publicatie :

 

NNC gellery